Deze tajine met kip, amandelen, rozijnen, flespompoen en nog veel meer lekkers zit vol met smaak.
Door de pompoen krijg je een gezellig herfstgevoel. Samen vormen de ingrediënten een lekker zoet gerecht, met wat extra bite door de amandelen.
Hoe te serveren?
Om de maaltijd helemaal compleet te maken serveer je deze tajine met vers gebakken brood en eventueel een simpele salade.
Ingrediënten
- Scheutje Olijfolie
- 600 gram kippenpoten
- 4 aardappelen
- 0,5 flespompoen
- 1 blikje kikkererwten
- 1 handje Rozijnen
- paar Amandelen
- 1 Ui
- 2 teentjes Knoflook
- 2 kip bouillonblokjes
- 1 el gemalen kardemom
- 1 el kurkuma
- 1 el ras el hanout
- 1 el komijn
- 1 tl Gember
- 1 tl harissa kruiden
- 0,5 el Kaneel
- Zout
- Peper
Porties:
Instructies
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Verwarm wat (olijf)olie in de tajine.
- Bak de ui en knoflook in de olie. Voeg na een paar minuten de kippenpoten en de helft van de kruiden toe.
- Zodra de kip bruin gebakken is voeg je wat water toe, tot de kip iets onder water staat.
- Voeg 1 bouillonblokje toe en laat de tajine een half uur pruttelen op laag vuur.
- Snijd de aardappels in grote stukken en voeg dit toe aan de tajine. Voeg ook de andere helft van de kruiden toe en het tweede bouillonblokje.
- Snijd de pompoen in stukken en voeg deze 10 minuten na de aardappelen toe. Ook de rozijnen en kikkererwten kunnen er nu bij. Laat dit alles 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Ondertussen bak je de amandelen in wat olie in een koekenpan, doe dit tot de geur goed vrij komt.
- Wanneer de tajine klaar is serveer je dit rechtstreeks of op een grote schaal. Verspreid de amandelen over het gerecht en serveer met vers brood.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe