Aardappel-tajine met linzen

Aardappel-tajine met linzen
Aardappel-tajine met linzen
Recept Afdrukken
Een vegetarisch Aardappel-tajine met linzen en gedroogde abrikozen
Porties Prep Tijd
4 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 Minuten 65 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 Minuten 65 Minuten
Aardappel-tajine met linzen
Aardappel-tajine met linzen
Recept Afdrukken
Een vegetarisch Aardappel-tajine met linzen en gedroogde abrikozen
Porties Prep Tijd
4 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 Minuten 65 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 Minuten 65 Minuten
Ingrediënten
Porties: Personen
Instructies
  1. Zet de linzen op in kokend water en laat dit 15 tot 20 minuten koken.
  2. Verhit wat olijfolie in de tajine en voeg de krieltjes en roerbak blokjes toe, Roerbak dit geheel 3-4 minuten
  3. Maak ondertussen de groenten schoon. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd de courgette en paprika in blokjes.
  4. Meng de harissa, ras el hanout, courgette en paprika door de krieltjes. Plaats de deksel op de tajine en laat 2 minuten stoven.
  5. Snijd ondertussen de abrikozen doormidden en giet de linzen af.
  6. Voeg de linzen en abrikozen toe en meng goed, sluit de tajine. Laat 4-6 minuten op een zacht vuur stoven.
  7. Serveer onmiddellijk en warm, ook lekker met kip.
Notities

Om dit gerecht wat extra op smaak te brengen zou je kunnen overwegen om wat paprika poeder of kerrie poeder naar smaak toe te voegen.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Voor dit Aardappel-tajine met linzen recept raden wij u de witte 28 cm tajine aan.

Aardappel-tajine met linzen

Een heerlijk vegetarisch gerecht gemaakt in een tajine. De combinatie met aardappel, linzen en de gedroogde abrikoos maakt dit tajine recept tot een absoluut succes. Dit gerecht is speciaal gemaakt door een geweldige foodblog voor de vegetariërs en de liefhebber van de wereld keuken. Mocht je meer van dit soort heerlijke gerechten willen bekijken dan verwijzen we je graag door naar wessalicious.com

Linzen

Linzen zijn peulvruchten, ze vallen onder de graansoorten. Wel grappig want we bereiden ze altijd alsof het een groente is;)

De linzen komen oorspronkelijk uit het Aziatische gedeelte en uit Zuid Europa, daar worden ze dan ook het meeste genuttigd. Er zijn een aantal verschillende kleuren linzen namelijk: groen, geel, oranje, zwart, rood en bruin. De bruine variant wordt het meeste genuttigd, dat komt omdat deze bij het koken het minst snel kapot koken en er dus geen pure ontstaat;) Wat de smaak betreft zit er tussen de verschillende kleuren weinig verschil.

Er wordt altijd aangeraden om goed te kauwen op de linzen tijdens het nuttigen, dit voorkomt een opgeblazen gevoel in je buik. Een scheutje azijn toevoegen wil ook wel eens helpen aangezien dat het verteer proces bevorderd.

Het meest bekende linzen recept is natuurlijk de linzen soep, welke bijna overal wel wordt gegeten.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *