test test
test
Gepubliceerd door
Bernice Dings
Of het nu Hollandse pot is, of Zuid Amerikaans of Aziatisch, het heerlijke van koken en bakken is dat je alle kanten op kan en het ontzettend leuk is om van alles uit te proberen.. als je geur en smaakpapillen maar positief geprikkeld worden ;-) Favoriete keuken: van sushi tot boerenkool stamp pot, ...Japans, Thais Hollands, Mexicaans, Mediterrane keuken Meer willen weten van: de Afrikaanse keuken Drankje: bitter lemon en witbier, maar ook mijn zelfgemaakte 'batida de coco' uit Brazilië Guilty pleasure: mergpijp (koek soort) van die grote.....hmmm Favoriete chef: Jamie Oliver, Kiran Jethwa Kookboek: die ouderwetse van mijn oma, waar alle basis bereidingen in staan Mijn specialiteit: soepen, stoofpotten, gevulde inktvis Mijn zwakke plek: bakken, dat vraagt meer precisie, er mislukt nog wel eens wat ;-) en vis fileren vind ik lastig Snack: ik hou niet zo van gefrituurd eten, ben ook geen patat liefhebber ( friet zeggen wij in Brabant) hoewel ik gedeeltelijk Vlaams ben (allebei mijn oma's/bomma's zijn van België) kan het mij niet bekoren. Daarom kies ik bijvoorbeeld voor zelfgemaakte Vietnamese loempia's van rijst vellen, heerlijk! Lekkerste seizoensproducten: hmmm...lastig kiezen tussen mosselen en asperges... ik vind seizoensproducten erg leuk, het heeft iets dat iets niet het hele jaar verkrijgbaar is! Wat typeert mij als hobbykok?: Ik hou van sterke smaken en mag graag nieuwe dingen uitproberen. Motorisch ben ik met mijn handen wat beperkt door reuma, dus mijn handelingen zien er vaak vreemd uit als ik met keukengerei bezig ben, en heeft soms een hoog gehalte van 'do not try this at home, maar er zit altijd liefde in de maaltijd gestopt ;-) Lekkerste groente: spruitjes! Dat zijn vitamine mini kooltjes/bommetjes als je ze niet te lang bereidt. Heerlijk! Ook witlof, zowel uit de oven als rauw. Groene asperges, paprika, pastinaak, pompoen, boerenkool... ben een echte groenten liefhebber. Fruit: mineola, kaki/sharon fruit, pithaya, ananas, mango...ik heb in Brazilië gewoond en heb daar enorm genoten van het vers fruit aanbod... Vis: dorade, inktvis, kabeljauw, zalm, forel, makreel, paling...eigenlijk alle vis wel. Schaal en schelpdieren zeer zeker ook! Vlees: malse biefstuk, suddervlees, staartstuk, spek, balkenbrij Momenteel bezig met: de Joodse keuken te onderzoeken...ben vorig jaar in Israël geweest en geïnspireerd geraakt..niet alleen door de gerechten bij sabbat en andere feestdagen, maar vooral ook de sfeer, rituelen, eerbied en gebed. Heeft me echt geraakt/ontroerd. Bekijk alle berichten van Bernice Dings