Ingrediënten
- 300 Gram Couscous
- 1 Stuk Groente bouillonblokje
- 1 tl komijnzaad Grof of heel
- 1 Stuk Limoen
- 1 Stuk Courgette
- 2 Stuk Aubergine
- 2 Stuk Rode ui
- 2 Teentjes Knoflook
- 2 Stuk Tomaten
- 1 tl Harissa
- 2 tl ras el hanout
- 150 Gram Gedroogde dadels zonder pit
- Peper en zout
- Olijfolie
Porties: Personen
Instructies
- Controleer op de verpakking hoeveel water je bij de couscous moet toevoegen en los in dit water het groentebouillonblokje op.
- Voeg de bouillon toe aan de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat de couscous wellen in een pan met een gesloten deksel.
- Halveer de courgette en verwijder de zaadlijst met een lepel, snij de courgette in gelijkmatige plakjes, snij de aubergine in gelijkmatige blokjes, snij de rode uien in partjes en hak de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in de tajine en voeg de ui, harissa en knoflook toe roerbak kort en voeg de courgette en aubergine toe, bak dit geheel 2 minuten.
- Snij ondertussen de tomaten in gelijkmatige blokjes en doe ze in de tajine.
- Kruid het geheel met de ras el hanout, meng dit goed en plaats de deksel op de tajine. Laat het geheel voor 6-8 minuten zachtjes stoven (halverwege omscheppen).
- Snij de dadels in drie gelijke stukken en voeg ze toe aan de tajine, meng goed en laat nog 2 minuten zachtjes stoven in de gesloten tajine.
- Kruid ondertussen de couscous met het sap van een halve limoen, olijfolie, peper en komijnzaad. Kruid de groenten eventueel met nog wat peper en zout, serveer warm samen met de couscous.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe