Braad de kipfilet in de olijfolie, voeg de ui, knoflook en specerijen (gemberpoeder, kaneel, ras el hanout, chilipoeder, wat peper en zout) toe. Roer de kip goed en bak dit tot de kip bijna gaar is. Houd bij dit proces de deksel op de tajine.
De specerijen naar smaak toevoegen, zelf gebruik ik meestal wat meer dan staat aangegeven.
Voeg de bouillon, honing en boontjes toe. Laat de tajine op laag vuur staan tot de boontjes gaar zijn.
Voeg de gedroogde abrikozen en de geroosterde amandelen toe en laat het gerecht nog even onafgedekt staan op laag vuur zodat het vocht kan inkoken. Indien nodig kan het geheel wat gebonden worden met maizena.
Verdeel de koriander over de tajine en serveer met couscous of turks brood.
Notities
Tip: voeg 75 gram gedroogde cranberry's toe bij het wellen van de couscous.
Heb je dit gerecht ook gemaakt? Wij zijn erg benieuwd en zouden het leuk vinden als je het met ons deelt!
Een heerlijk gerecht voor 4 personen, met als hoofd ingrediënt kabeljauw en venkelknol. Erg makkelijk te maken aan de hand van de onderstaande instructies;)
Een heerlijk gerecht voor 4 personen, met als hoofd ingrediënt kabeljauw en venkelknol. Erg makkelijk te maken aan de hand van de onderstaande instructies;)
Breng de kabeljauw eerst op smaak met naar eigen smaak wat peper en zout. Leg daarna de bloem neer op een plankje en wikkel de moten kabeljauw er door heen. Klop het overtollig bloem er van af.
Verhit de arachideolie in een (keramische) pan, wanneer deze goed op temperatuur is bak je de moten kabeljauw tot deze goud geel zijn. Pak de stukken hierna uit de pan en zet deze opzij naast het vuur.
Pak nu de tajine en verhit deze met olie. Roer er wat gesneden uitjes, een beetje chili naar smaak, wat knoflook en gember door. Voeg na 5 minuten ook de saffraan, paprika poeder en de geplette venkelzaadjes door.
Laat dit ook weer 5 minuten sudderen tot dat alles zacht is.
Voeg dan de ontvelde en grof gehakte tomaten en tomatenpuree toe. Laat kort even meebakken en voeg dan de visbouillon toe. Laat het geheel 30 minuten sudderen op een laag vuur.
Doe er dan de venkel bij en laat nog eens 30 minuten sudderen, tot de venkel zacht is.
Voeg de gebakken kabeljauw opnieuw toe, samen met de ingelegde citroen. Laat nog tien minuten sudderen. Proef of er nog extra zout of peper bij moet, en werk af met de gehakte koriander.
Notities
Is dit bij jou ook een heerlijk Tajine gerecht geworden? Laat het ons weten in een reactie. Heb je dit gerecht gemaakt, deel het dan met ons! En stuur ons het resultaat op.