Deze tajine met ansjovis bestaat uit weinig ingrediënten en is dus makkelijk te bereiden. De ansjovis geeft een heerlijk zoute smaak aan je gerecht, je hebt dus niet veel kruiden nodig.
Tajine met ansjovis, lekker en gezond!
Ansjovis bevat veel onverzadigde vetzuren en eiwit. Hierdoor is het goed om af en toe wat van dit heerlijke kleine visje te eten.
Door het regelmatig eten van vis zorg je ervoor dat je gevarieerd eet. De onverzadigde vetzuren hebben onder andere een positieve invloed op je totale cholesterol. De eiwitten zorgen voor gezonde en sterke spieren.
Voor degenen die van vis houden is deze tajine met dorade of kabeljauw zeker de moeite waard om te proberen. Je kunt kiezen tussen dorade en kabeljauw, maar een andere soort vis kan natuurlijk ook als je dat liever hebt.
Dat is dan ook één van de grote voordelen van tajine recepten, dat je makkelijk je eigen draai kunt geven aan je gerecht.
En vergeet de heerlijke garnalen niet!
De grote garnalen zorgen ervoor dat je een mooi opgemaakte tajine krijgt, en voegen natuurlijk ook echt smaak toe. Wie houdt er nu niet van gemarineerde en gebakken garnalen?
Een ander voorbeeld van een lekkere Vistajine vindt je hier.
Begin met het marineren van de dorade of de kabeljauw. Dit doe je met koriander, peterselie, zout, witte peper, chilipeper, een beetje citroensap, kurkuma, komijn, gemberpoeder, knoflook, paprikapoeder en olijfolie.
Leg je gemarineerde vis in een voorverwarmde tajine met wat olijfolie. Laat dit ongeveer een half uur garen op laag vuur.
Ondertussen kun je de garnalen marineren met een beetje gedroogde koriander en chilipepers. Je kunt ook chilisaus in plaats van chilipepers gebruiken. Laat dit even staan zodat de smaak goed in de garnalen trekt.
Maar nu een charmila. Dit doe je door knoflook en ui aan te fruiten. Ondertussen ontvel je 4 grote tomaten en snijd je deze in blokjes. Voeg de verschillende kruiden toe en een eetlepel tomatenpuree. Bak dit alles samen en voeg op het eind het sap van een halve citroen toe. Indien je het te zuur vindt kun je een beetje suiker toevoegen.
Bak de garnalen in een grillpan.
Voeg je charmila aan je tajine toe en laat dit samen met de vis pruttelen op laag vuur.
Voor het serveren voeg je de garnalen toe aan de tajine en natuurlijke de groene olijven zonder pit.
Deze heerlijke kiptajine met ui heeft een zeer verassende smaak. Als je naar de ingrediënten kijkt zie je dat we rode ui gebruiken. De smaak hiervan is wat anders dan die van de ‘gewone’ ui. Ook geeft de ingelegde citroen een verassend effect aan het gerecht.
De kip neemt de smaak op van alle heerlijke kruiden en van de citroen. Hierdoor krijg je smaakvol maar ook erg mals vlees, het grote voordeel van de tajine.
Met vers gebakken brood maak je de maaltijd helemaal compleet.
Voor de kip liefhebbers staan er nog meer lekkere recepten op deze site, zoals deze tajine.
Leg de stukken kip erin, en voeg de ui (gesneden) en de knoflook toe.
Bestrooi dit alles met de gember, zwarte peper, kurkuma en het zout. Nu kun je je tajine 20 minuten op een laag vuurtje laten staan, natuurlijk met de deksel erop.
Indien nodig kun je een beetje water toevoegen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng alles aan de kook.
Nu laat je je tajine nog eens 45 minuten zacht stoven. Roer wel af en toe alle ingrediënten goed door elkaar.
Voeg nu de olijven, de peterselie en de citroen (in stuken gesneden) toe. Dit laat je nog eens 20 minuten sudderen.
Check of de kip gaar is, en genieten maar van je heerlijke kiptajine!
Dit is een tajine met smakelijk lamsvlees en zoete aardappelen. Samen met de sterkte van de ui krijg je een heerlijke harmonie tussen de scherpe en zoete smaken.
Wil je een extra pittige tajine? Dan kun je natuurlijk een paar kleine rode pepertjes toevoegen. Het pittige van de pepertjes smaakt erg lekker bij het zachte en zoete van de aardappelen.
Er is genoeg voor iedereen!
Zoals je kunt zien gebruiken we voor deze tajine 1 kilogram lamsvlees, hiermee heb je dus genoeg voor het hele gezin. Dat wordt een hele gezellige maaltijd!
Ben je ook zo dol op aardappelen? Dan zul je deze tajine ook wel lekker vinden!
Begin met het schillen van de zoete aardappelen en het in stukken snijden van je lamsvlees. Verhit ondertussen de olie in de tajine.
Meng de kruiden en smeer dit mengsel over blokjes lamsvlees.
Snijd nu ook de uien en tomaten.
Het knoflook teentje druk je plat en leg je midden in de tajine.
Als eerste leg je de zoete aardappels in de tajine. Hierna voeg je de uien en tomaten toe, en dan natuurlijk het vlees. Op het laatst voeg je nog wat koriander toe en de groene olijven.
Laat dit alles ruim een uur sudderen, zodat het vlees en de aardappels goed gaar zijn. Als het na een uurtje nog niet klaar is laat het dan nog op laag vuur door sudderen.
Dit recept voor een tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten is perfect voor een groot gezin, of voor wanneer je bezoek krijgt.
De zoete aardappels geven een onverwacht lekker effect aan je tajine, zo veras je je bezoek zeker. Natuurlijk zitten er ook in deze tajine heerlijke kruiden, waaronder ras el hanout, waardoor je zeker naar meer zal vragen.
Wat smaakt lekker met deze tajine met gehaktballetjes?
Met een verse salade met bijvoorbeeld wat tomaatjes, komkommer en een lekkere dressing maak je je maaltijd helemaal compleet.
Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten
Kruid het gehakt met de verschillende kruiden (naar smaak) en maak hier balletjes van.
Snijd de groenten in stukken. De aardappels schil je en snijd je ook in grote stukken.
Giet 300 ml (1,5 glas) water in een kom en voeg hier kruiden naar smaak aan toe. Voeg ook de tomatenpuree toe en meng dit alles goed door elkaar. Je hebt nu je kom saus / jus.
Verwarm wat olijfolie en zonnebloemolie in de tajine op een laag vuurtje.
Wanneer de olie warm is leg je de aardappels in de tajine.
Hierna voeg je de gehaktballen toe.
Om ervoor te zorgen dat je groenten allemaal lekker worden voeg je eerst de wortels toe, dan de paprika, uien en als laatste de tomaten.
Nu kun je je saus / jus toevoegen. Zorg dat het goed verdeelt is over alle groenten, aardappels en gehaktballetjes. Laat dit alles nu 1,5 à 2 uur sudderen op laag vuur.
Wanneer alles goed gaar is leg je de olijven erop en serveer je de tajine met Turks of Marokkaans brood.