Tajine met gehakt

Dit recept voor een tajine met gehakt bevat weinig bereidingsstappen, waardoor het perfect is voor een drukke dag.

Zoals andere tajine recepten kun je deze makkelijk naar je smaak aanpassen. Met de hete pepers bijvoorbeeld maak je veel mensen die van pittig eten houden erg gelukkig.

Tip om tomaten te ontvellen

Om de tomaten te ontvellen snijd je een (niet al te diep) kruis aan de onderkant van de tomaat. Zorg ervoor dat er een bak ijswater klaar staat. Dompel ze in kokend water tot het velletje bij het kruis begint te krullen.  Schep de tomaten uit de pan en leg deze in het ijswater. Wacht een paar seconden en verwijder dan met de hand het vel.

Tajine met gehakt
Tajine met gehakt
Recept Afdrukken
Tajine met gehakt
Tajine met gehakt
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng het gehakt met een halve theelepel van alle kruiden en maak er balletjes van.
  2. Ontvel de 2 tomaten en snijd deze in kleine blokjes. De ui snijd je ook fijn. Verwarm ondertussen wat olijfolie in de tajine.
  3. Meng de tomatenblokjes en de fijngesneden ui met een theelepel van alle kruiden. Leg deze in de tajine, met hier bovenop de gehaktballetjes.
  4. Voeg een runderbouillonblokje en wat water toe aan je tajine et laat dit even sudderen met de deksel erop.
  5. Snijd ondertussen de wortels en aardappels in stukken.
  6. Wanneer het gehakt vast wordt kun je de balletjes omdraaien en de wortels, aardappels en erwten toevoegen aan je tajine.
  7. Zet de deksel op de tajine en laat dit sudderen tot de wortels, aardappels en de gehaktballetjes gaar zijn.
  8. Je kunt eventueel 2 hete pepers toevoegen op het laatst, en deze een paar minuten mee laten garen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe