Ingrediënten
- 800 Gram Aardappel krieltjes
- 1 tl Harissa
- 2 tl ras el hanout
- 1 Stuk Courgette
- 1 Stuk Rode paprika Andere kleuren kunnen ook!
- 400 Gram Linzen Bruine linzen zijn het beste
- 175 Gram roerbak blokjes vegetarisch
- 15 Stuk Gedroogde abrikozen
- Olijf olie
Porties: Personen
Instructies
- Zet de linzen op in kokend water en laat dit 15 tot 20 minuten koken.
- Verhit wat olijfolie in de tajine en voeg de krieltjes en roerbak blokjes toe, Roerbak dit geheel 3-4 minuten
- Maak ondertussen de groenten schoon. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd de courgette en paprika in blokjes.
- Meng de harissa, ras el hanout, courgette en paprika door de krieltjes. Plaats de deksel op de tajine en laat 2 minuten stoven.
- Snijd ondertussen de abrikozen doormidden en giet de linzen af.
- Voeg de linzen en abrikozen toe en meng goed, sluit de tajine. Laat 4-6 minuten op een zacht vuur stoven.
- Serveer onmiddellijk en warm, ook lekker met kip.
Notities
Om dit gerecht wat extra op smaak te brengen zou je kunnen overwegen om wat paprika poeder of kerrie poeder naar smaak toe te voegen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe