Ingrediënten
- 1 Scheut Olijfolie
- 250 Gram Kip In blokjes
- 1/2 el kerrie poeder
- 1 Teentje Knoflook
- Peper
- Zout
- 1 el Suiker
- 1/2 Stuk Rode ui In ringen
- 100 ml Kokosmelk Uit blik
- 100 Gram Gepelde tomaten In een blik zit 400 gram, de rest kun je invriezen
- 70 Gram Tomaten pure 1 blikje
- 4 Blaadjes Basilicum
Porties: Personen
Instructies
- Kruid de kip met peper en zout.
- De olie samen met de kerrie opwarmen in de tajine, hierin de ui en geperst knoflook teentje aanbraden (ongeveer 10 minuten op middelmatig vuur).
- In deze saus de kip blokjes toevoegen en bakken tot ze wit zijn.
- Daarna de tomaten, tomatenpuree, suiker en kokosmelk toevoegen. Dit in een gesloten tajine 30 tot 40 minuten laten bakken op klein vuur. (Regelmatig doorroeren)
- Op het laatst eventueel wat vers gescheurde blaadjes basilicum toevoegen.
Notities
Lekker met rijst en erwtjes of een frisse salade.
Het is ook mogelijk om een rode paprika of wat courgette blokjes in de tajine toe te voegen.
Bij grotere hoeveelheden gebruik ik ipv een blikje tomatenpuree pasta saus met wat kruiden.
Als ik kokosmelk over heb vries ik dit altijd in. Wanneer je dit in een zakje voor ijsblokjes doet kun je het per kleine portie gebruiken.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe