Deze kip tajine met prei en heerlijke kruiden is één van onze favorieten en makkelijk te maken als de marinade éénmaal klaar is 😉
Porties | Prep Tijd |
2 Personen | 60 Minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
60 Minuten | 125 Minuten |
|
|
|
Deze kip tajine met prei en heerlijke kruiden is één van onze favorieten en makkelijk te maken als de marinade éénmaal klaar is 😉
|
Ingrediënten
Marinade
- 3 el Ketjap Manis
- 2 el Olijfolie
- 1 mespunt Cayennepeper
- 1 mespunt ras el hanout
- 2 Tenen Knoflook
- 1 el Geraspte gember Vers
- 1 Mespunt Paprika poeder
- 1 Snufje Kaneel
- 0.5 Mespunt Chilipoeder
- 1 Snufje Peper
- 2 el Limoensap
- 0.5 el Limoenrasp
Tajine
- 2 Stuk Kipfile
- 1 Stuk Prei
- 1 Stuk Ui
- 1 Teen Knoflook
- 100 ml Kippenbouillon
Porties: Personen
Instructies
- Roer alle ingrediënten van de marinade goed door elkaar en laat dit even 5 minuten intrekken.
- Snijd de kipfilet door midden en leg de stukken in de gemaakt marinade, laat het geheel 45 minuten in de koelkast staan. (afgedekt)
- Warm wat olijfolie op in de tajine en voeg de grove stukken kip toe, en voeg naar smaak wat extra marinade aan de tajine toe. (dit recept heeft el marinade gebruik in de tajine)
- Bak de kip wat goudbruin aan de buitenkant en voeg daarna de prei ( in dunne ringen gesneden) en de gesnipperde ui toe.
- Hier overheen de bouillon gieten en de tajine sluiten. De tajine ongeveer 1 uur op klein vuur laten sudderen totdat de kip gaar is. Eenmaal omscheppen en nog even laten pruttelen.
Notities
Heb je ooit zelf je eigen Ras el Hanout gemaakt? We zien graag het resultaat en je ervaringen!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe