Dit recept voor een tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten is perfect voor een groot gezin, of voor wanneer je bezoek krijgt.
De zoete aardappels geven een onverwacht lekker effect aan je tajine, zo veras je je bezoek zeker. Natuurlijk zitten er ook in deze tajine heerlijke kruiden, waaronder ras el hanout, waardoor je zeker naar meer zal vragen.
Wat smaakt lekker met deze tajine met gehaktballetjes?
Met een verse salade met bijvoorbeeld wat tomaatjes, komkommer en een lekkere dressing maak je je maaltijd helemaal compleet.
Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten
Kruid het gehakt met de verschillende kruiden (naar smaak) en maak hier balletjes van.
Snijd de groenten in stukken. De aardappels schil je en snijd je ook in grote stukken.
Giet 300 ml (1,5 glas) water in een kom en voeg hier kruiden naar smaak aan toe. Voeg ook de tomatenpuree toe en meng dit alles goed door elkaar. Je hebt nu je kom saus / jus.
Verwarm wat olijfolie en zonnebloemolie in de tajine op een laag vuurtje.
Wanneer de olie warm is leg je de aardappels in de tajine.
Hierna voeg je de gehaktballen toe.
Om ervoor te zorgen dat je groenten allemaal lekker worden voeg je eerst de wortels toe, dan de paprika, uien en als laatste de tomaten.
Nu kun je je saus / jus toevoegen. Zorg dat het goed verdeelt is over alle groenten, aardappels en gehaktballetjes. Laat dit alles nu 1,5 à 2 uur sudderen op laag vuur.
Wanneer alles goed gaar is leg je de olijven erop en serveer je de tajine met Turks of Marokkaans brood.
Kefta is rundergehakt waaraan peterselie, koriander en verschillende kruiden zijn toegevoegd. Natuurlijk kun je het beste verse peterselie en koriander gebruiken, deze geven namelijk veel meer smaak waardoor je tajine met kefta en ei overheerlijk zal zijn.
In dit recept voor een tajine met kefta en ei maken we balletjes van de kefta, hierdoor kun je het vlees makkelijk verdelen tussen je familieleden of gasten en het ziet er ook nog eens gezellig uit.
De eieren geven een zachte smaak aan het gerecht, deze worden ook in de tajine bereid, gedurende de laatste 15 minuten. Zo heb je dus een complete maaltijd met vlees, eieren en groenten (tomaten en ui).
Deze tajine is erg lekker met vers brood, dit kun je bij een bakker halen of natuurlijk zelf maken. Ook een verse salade past er perfect bij, neem hiervoor je favoriete sla en voeg hier verschillende groenten aan toe.
Het voordeel is dat je dit gerecht helemaal naar je smaak kunt maken door het toevoegen van meer of minder kruiden.