Koolvis tajine

Met een tajine kun je veel verschillende gerechten bereiden. Door de bereidingswijze komen alle smaken vrij uit je ingrediënten en zal het eten van je gerecht een totaal nieuwe ervaring zijn. Zoals je misschien bij andere tajine recepten hebt gezien worden er veel verschillende kruiden gebruikt, hierdoor krijg je altijd een unieke smaak die je niet zult krijgen wanneer je iets in een pan klaar maakt.

Het garen van de ingrediënten in de tajine duurt vaak een tijdje, maar ook dit is één van de redenen dat er zoveel smaak aan het eindresultaat zit. Het voordeel is wel dat je met een grote tajine voor veel mensen in één keer een heerlijke maaltijd kunt bereiden. En terwijl deze aan het garen is kun je gezellig met je visite van een voorgerecht genieten.

Voor deze koolvis tajine gebruiken we verse koolvis, ui, tomaten, aardappels en natuurlijk veel kruiden en smaakmakers.

koolvis tajine
Koolvis tajine
Recept Afdrukken
koolvis tajine
Koolvis tajine
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Maak de vis goed schoon en laat deze uitlekken.
  2. Nu kun je de ui, tomaat, knoflook, tomatenpuree, paprikapasta en peterselie in een keukenmachine fijn maken.

  3. Meng de kruiden met de olijfolie en doe de helft bij het tomatenmengsel. Bij de andere helft doe je het sap van een halve citroen, marineer hier de visfilets in.
  4. Kook de aardappelschijven 5 minuten voor en giet af. 

  5. Neem een tajine en vet deze in met olijfolie, leg hierin de aardappelschijfjes en tomaten in stukjes.

  6. Voeg het tomatenmengsel toe en meng alles goed. Leg hierop de vis en doe er nog wat citroenplakjes op en natuurlijk de olijven.

  7. Zet je tajine nu 45 minuten op 220 graden in de oven. Om nog meer van je tajine gerecht te genieten kun je dit eten met Marokaans brood.
Notities

koolvis tagine

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe