Macaroni grote hoeveelheden.

Macaronie
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 Persoon 30 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 40 Minuten
Porties Prep Tijd
1 Persoon 30 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 40 Minuten
Macaronie
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 Persoon 30 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 40 Minuten
Porties Prep Tijd
1 Persoon 30 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 40 Minuten
Ingrediënten
Porties: Persoon
Notities

Prijzen Jumbo:

Gehakt 1000gr 5,50
Prei per stuk 0,45
Macaroni 1000gr 0,98
Klein blikje puree 0,26
Pot pasta saus 700gr 1,59
Knoflookbol 3 voor 1,00

Deel dit Recept
 
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten

Dit recept voor een tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten is perfect voor een groot gezin, of voor wanneer je bezoek krijgt.

De zoete aardappels geven een onverwacht lekker effect aan je tajine, zo veras je je bezoek zeker. Natuurlijk zitten er ook in deze tajine heerlijke kruiden, waaronder ras el hanout, waardoor je zeker naar meer zal vragen.

Wat smaakt lekker met deze tajine met gehaktballetjes?

Met een verse salade met bijvoorbeeld wat tomaatjes, komkommer en een lekkere dressing maak je je maaltijd helemaal compleet.

 

Ingrediënten voor de tajine
Ingrediënten voor de tajine

Tajine met gehaktballetjes
Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten
Recept Afdrukken
Tajine met gehaktballetjes
Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Kruid het gehakt met de verschillende kruiden (naar smaak) en maak hier balletjes van.
  2. Snijd de groenten in stukken. De aardappels schil je en snijd je ook in grote stukken.
  3. Giet 300 ml (1,5 glas) water in een kom en voeg hier kruiden naar smaak aan toe. Voeg ook de tomatenpuree toe en meng dit alles goed door elkaar. Je hebt nu je kom saus / jus.
  4. Verwarm wat olijfolie en zonnebloemolie in de tajine op een laag vuurtje.
  5. Wanneer de olie warm is leg je de aardappels in de tajine.
  6. Hierna voeg je de gehaktballen toe.
  7. Om ervoor te zorgen dat je groenten allemaal lekker worden voeg je eerst de wortels toe, dan de paprika, uien en als laatste de tomaten.
  8. Nu kun je je saus / jus toevoegen. Zorg dat het goed verdeelt is over alle groenten, aardappels en gehaktballetjes. Laat dit alles nu 1,5 à 2 uur sudderen op laag vuur.
  9. Wanneer alles goed gaar is leg je de olijven erop en serveer je de tajine met Turks of Marokkaans brood.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe