Deze heerlijke kiptajine met ui heeft een zeer verassende smaak. Als je naar de ingrediënten kijkt zie je dat we rode ui gebruiken. De smaak hiervan is wat anders dan die van de ‘gewone’ ui. Ook geeft de ingelegde citroen een verassend effect aan het gerecht.
De kip neemt de smaak op van alle heerlijke kruiden en van de citroen. Hierdoor krijg je smaakvol maar ook erg mals vlees, het grote voordeel van de tajine.
Met vers gebakken brood maak je de maaltijd helemaal compleet.
Voor de kip liefhebbers staan er nog meer lekkere recepten op deze site, zoals deze tajine.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 4 Kip filets (of kip in stukken gesneden)
- 300 gram groene olijven zonder pitten
- 3 rode uien
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 ingelegde citroen
- 1 el Gember
- 1 el zwarte peper
- 1 el kurkuma
- snufje zout
- 1 handvol fijngehakte peterselie
- 5 el Olijfolie
Porties:
Instructies
- Verwarm de olijfolie in de tajine.
- Leg de stukken kip erin, en voeg de ui (gesneden) en de knoflook toe.
- Bestrooi dit alles met de gember, zwarte peper, kurkuma en het zout. Nu kun je je tajine 20 minuten op een laag vuurtje laten staan, natuurlijk met de deksel erop.
- Indien nodig kun je een beetje water toevoegen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng alles aan de kook.
- Nu laat je je tajine nog eens 45 minuten zacht stoven. Roer wel af en toe alle ingrediënten goed door elkaar.
- Voeg nu de olijven, de peterselie en de citroen (in stuken gesneden) toe. Dit laat je nog eens 20 minuten sudderen.
- Check of de kip gaar is, en genieten maar van je heerlijke kiptajine!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe