Ingrediënten
- 500 Gram Kipfile
- Olijf olie
- 2 Teentjes Knoflook Uitgeperst
- 1 Stuk Uien Gesnipperd
- 1 Mespuntje Kaneel
- 0.5 tl Gemberpoeder
- 0,5 tl ras el hanout
- 1 Mespunt Chilipoeder
- Peper
- Zout
- 2 Deciliter Kipenboilon Half blokje
- 1 el Honing
- 100 Gram Amandelen Geroosterd
- 150 Gram Sperziebonen In stukjes, eventueel voorgekookt
- 150 Gram Gedroogde abrikozen
- Verse koriander Handje vol
Porties: personen
Instructies
- Braad de kipfilet in de olijfolie, voeg de ui, knoflook en specerijen (gemberpoeder, kaneel, ras el hanout, chilipoeder, wat peper en zout) toe. Roer de kip goed en bak dit tot de kip bijna gaar is. Houd bij dit proces de deksel op de tajine. De specerijen naar smaak toevoegen, zelf gebruik ik meestal wat meer dan staat aangegeven.
- Voeg de bouillon, honing en boontjes toe. Laat de tajine op laag vuur staan tot de boontjes gaar zijn.
- Voeg de gedroogde abrikozen en de geroosterde amandelen toe en laat het gerecht nog even onafgedekt staan op laag vuur zodat het vocht kan inkoken. Indien nodig kan het geheel wat gebonden worden met maizena.
- Verdeel de koriander over de tajine en serveer met couscous of turks brood.
Notities
Tip: voeg 75 gram gedroogde cranberry's toe bij het wellen van de couscous.
Heb je dit gerecht ook gemaakt? Wij zijn erg benieuwd en zouden het leuk vinden als je het met ons deelt!
Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe