Deze gehakt tajine met aardappels en gegrilde paprika wordt in een normale pan gemaakt zoals je op de foto’s kunt zien. Maar het is natuurlijk nog lekkerder met een echte tajine.
Hoe moet je een tomaat ontvellen?
Het ontvellen van een tomaat is simpel. Je snijd met een mes een ondiep kruid onder in de tomaat. Je moet ervoor zorgen dat je door het velletje heen bent, maar niet al te diep in het vruchtvlees snijdt.
Zet ondertussen een pan water op en breng deze aan de kook. Zodra het water kookt leg je de tomaat erin. Laat deze een paar seconden in het water, tot het vel rondom het gesneden kruis begint te rimpelen.
Zorg ervoor dat er een bak met ijswater klaarstaat. Zodra het velt begint te rimpelen haal je de tomaat uit het kokende water en leg je deze in het ijswater.
Wacht een paar seconden zodat de tomaat afkoelt, en verwijder dan voorzichtig het vel dat los is gekomen.
Omdat de tomaat maar een paar seconden in het kokende water blijft kun je deze nog goed gebruiken voor een rauwkost salade, de tomaat zal namelijk niet garen.
- 500 gram gehakt
- 2 Uien
- Koriander
- paprikapoeder
- gehaktkruiden
- Zout
- Peper
- Gemberpoeder
- kurkuma
- Olijfolie
- 4 aardappels zoete en gewone
- warm water
- 1 tomaat
- 50 gram erwten
- 2 paprika's
- Peperpuree (sambal of harissa)
- Kruid je gehakt met een geraspt uitje, fijngesnede koriander, paprikapoeder, gehaktkruiden, zout, peper, gemberpoeder en kurkuma.
- Maak balletjes of burgertjes van het gehakt. Pak een diepe koekenpan en doe verwarm hier een scheut olijfolie in. Bak je gehakt aan beide kanten.
- Snijd ondertussen een ui in reepjes en voeg dit toe aan het gehakt. Laat het vlees en de ui even samen smoren in de pan met de deksel erop.
- Ondertussen kun je de aardappels schillen en in stukken snijden, afhankelijk van de maat van je aardappels. Het is lekker om gewone en zoete aardappels te gebruiken (oranje op de foto). Leg deze in de pan.
- Mix wat kruiden, zout en peperpuree in een kom en voeg wat warm water toe. Meng alles goed door elkaar en laat het even staan.
- Ontvel een tomaat en snijd deze fijn. Verdeel de stukjes tomaat over de aardappels. Voeg ook de erwten toe.
- Giet de kruidenmix (in het kommetje met water) over je aardappels, gehakt en groenten en laat het langzaam sudderen tot alles gaar is, met de deksel op de pan.
- Let erop dat er genoeg vocht in de pan is.
- Gril ondertussen 2 paprika's in de oven. Wanneer ze klaar zijn kun je ze ontvellen en snijden. Verdeel deze over je gerecht wanneer het klaar is.