De olie samen met de kerrie opwarmen in de tajine, hierin de ui en geperst knoflook teentje aanbraden (ongeveer 10 minuten op middelmatig vuur).
In deze saus de kip blokjes toevoegen en bakken tot ze wit zijn.
Daarna de tomaten, tomatenpuree, suiker en kokosmelk toevoegen. Dit in een gesloten tajine 30 tot 40 minuten laten bakken op klein vuur. (Regelmatig doorroeren)
Op het laatst eventueel wat vers gescheurde blaadjes basilicum toevoegen.
Notities
Lekker met rijst en erwtjes of een frisse salade.
Het is ook mogelijk om een rode paprika of wat courgette blokjes in de tajine toe te voegen.
Bij grotere hoeveelheden gebruik ik ipv een blikje tomatenpuree pasta saus met wat kruiden.
Als ik kokosmelk over heb vries ik dit altijd in. Wanneer je dit in een zakje voor ijsblokjes doet kun je het per kleine portie gebruiken.
Een heerlijk gerecht voor 4 personen, met als hoofd ingrediënt kabeljauw en venkelknol. Erg makkelijk te maken aan de hand van de onderstaande instructies;)
Een heerlijk gerecht voor 4 personen, met als hoofd ingrediënt kabeljauw en venkelknol. Erg makkelijk te maken aan de hand van de onderstaande instructies;)
Breng de kabeljauw eerst op smaak met naar eigen smaak wat peper en zout. Leg daarna de bloem neer op een plankje en wikkel de moten kabeljauw er door heen. Klop het overtollig bloem er van af.
Verhit de arachideolie in een (keramische) pan, wanneer deze goed op temperatuur is bak je de moten kabeljauw tot deze goud geel zijn. Pak de stukken hierna uit de pan en zet deze opzij naast het vuur.
Pak nu de tajine en verhit deze met olie. Roer er wat gesneden uitjes, een beetje chili naar smaak, wat knoflook en gember door. Voeg na 5 minuten ook de saffraan, paprika poeder en de geplette venkelzaadjes door.
Laat dit ook weer 5 minuten sudderen tot dat alles zacht is.
Voeg dan de ontvelde en grof gehakte tomaten en tomatenpuree toe. Laat kort even meebakken en voeg dan de visbouillon toe. Laat het geheel 30 minuten sudderen op een laag vuur.
Doe er dan de venkel bij en laat nog eens 30 minuten sudderen, tot de venkel zacht is.
Voeg de gebakken kabeljauw opnieuw toe, samen met de ingelegde citroen. Laat nog tien minuten sudderen. Proef of er nog extra zout of peper bij moet, en werk af met de gehakte koriander.
Notities
Is dit bij jou ook een heerlijk Tajine gerecht geworden? Laat het ons weten in een reactie. Heb je dit gerecht gemaakt, deel het dan met ons! En stuur ons het resultaat op.