We gaan nu op de Spaanse toer, met weer een makkelijk gerecht. Ideaal voor als je wat minder tijd hebt of het als bijgerecht serveert. Ei is het hoofdbestanddeel en daarnaast (kool)vis en gekookte aardappelen.
Bijgerecht, lunch of zelfs ontbijt
Tortilla maak je niet standaard met vis, maar is geschikt om restjes te verwerken. En ik had een pakje witvis in mijn vriezer liggen. Aangezien ik de vriezer voor de vakantie altijd leeg maak om te kunnen ontdooien, koos ik voor een tortilla-gerecht in deze variant.
Nou zal ik niet gauw vis als ontbijt eten, maar tortilla kan ook in de ochtend geconsumeerd worden. Een stevig ontbijt.
Pan of tajine, mix and match
Tortilla is uitermate geschikt om in een tajine te maken! Het is makkelijk en het staat mooi op tafel. Ik heb gebruik gemaakt van een kleinere maat tajine voor dit recept, omdat het gebaseerd is op een bijgerecht. Bereiden in een pan met anti-aanbaklaag kan ook prima.
Het leuke is als je meerdere gerechten in verschillende pannetjes serveert. Je gasten zullen nieuwsgierig zijn wat er allemaal op tafel staat.
- 3 eieren
- restjes groenten broccoli, spinazie, paprika, ui, tomaat
- 3 aardappelen geschild, voorgekookt en in blokjes
- Peper en zout
- Olijfolie
- ongeveer 2 ons (wit)vis
- Warm de oven voor op 180 graden. Snij de groenten die je gebruikt fijn en verdeel het samen met de aardappelen in de tajine
- Verdeel daarna de (wit)vis gelijkmatig er overheen. Klop de 3 eieren en giet het over het groenten/vismengsel.
- Zet het in het midden van de oven +/- 25 min. Serveer warm of koud