Tajine met dorade of kabeljauw en garnalen

Voor degenen die van vis houden is deze tajine met dorade of kabeljauw zeker de moeite waard om te proberen. Je kunt kiezen tussen dorade en kabeljauw, maar een andere soort vis kan natuurlijk ook als je dat liever hebt.

Dat is dan ook één van de grote voordelen van tajine recepten, dat je makkelijk je eigen draai kunt geven aan je gerecht.

En vergeet de heerlijke garnalen niet!

De grote garnalen zorgen ervoor dat je een mooi opgemaakte tajine krijgt, en voegen natuurlijk ook echt smaak toe. Wie houdt er nu niet van gemarineerde en gebakken garnalen?

Een ander voorbeeld van een lekkere Vistajine vindt je hier.

Tajine met dorade of kabeljauw en garnalen
Tajine met dorade of kabeljauw en garnalen
Recept Afdrukken
Tajine met dorade of kabeljauw en garnalen
Tajine met dorade of kabeljauw en garnalen
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Begin met het marineren van de dorade of de kabeljauw. Dit doe je met koriander, peterselie, zout, witte peper, chilipeper, een beetje citroensap, kurkuma, komijn, gemberpoeder, knoflook, paprikapoeder en olijfolie.
  2. Leg je gemarineerde vis in een voorverwarmde tajine met wat olijfolie. Laat dit ongeveer een half uur garen op laag vuur.
  3. Ondertussen kun je de garnalen marineren met een beetje gedroogde koriander en chilipepers. Je kunt ook chilisaus in plaats van chilipepers gebruiken. Laat dit even staan zodat de smaak goed in de garnalen trekt.
  4. Maar nu een charmila. Dit doe je door knoflook en ui aan te fruiten. Ondertussen ontvel je 4 grote tomaten en snijd je deze in blokjes. Voeg de verschillende kruiden toe en een eetlepel tomatenpuree. Bak dit alles samen en voeg op het eind het sap van een halve citroen toe. Indien je het te zuur vindt kun je een beetje suiker toevoegen.
  5. Bak de garnalen in een grillpan.
  6. Voeg je charmila aan je tajine toe en laat dit samen met de vis pruttelen op laag vuur.
  7. Voor het serveren voeg je de garnalen toe aan de tajine en natuurlijke de groene olijven zonder pit.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met zoete aardappelen en olijven

Dit is een tajine met smakelijk lamsvlees en zoete aardappelen. Samen met de sterkte van de ui krijg je een heerlijke harmonie tussen de scherpe en zoete smaken.

Wil je een extra pittige tajine? Dan kun je natuurlijk een paar kleine rode pepertjes toevoegen. Het pittige van de pepertjes smaakt erg lekker bij het zachte en zoete van de aardappelen.

Er is genoeg voor iedereen!

Zoals je kunt zien gebruiken we voor deze tajine 1 kilogram lamsvlees, hiermee heb je dus genoeg voor het hele gezin. Dat wordt een hele gezellige maaltijd!

Ben je ook zo dol op aardappelen? Dan zul je deze tajine ook wel lekker vinden!

tajine met zoete aardappelen
Tajine met zoete aardappelen en olijven
Recept Afdrukken
tajine met zoete aardappelen
Tajine met zoete aardappelen en olijven
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Begin met het schillen van de zoete aardappelen en het in stukken snijden van je lamsvlees. Verhit ondertussen de olie in de tajine.
  2. Meng de kruiden en smeer dit mengsel over blokjes lamsvlees.
  3. Snijd nu ook de uien en tomaten.
  4. Het knoflook teentje druk je plat en leg je midden in de tajine.
  5. Als eerste leg je de zoete aardappels in de tajine. Hierna voeg je de uien en tomaten toe, en dan natuurlijk het vlees. Op het laatst voeg je nog wat koriander toe en de groene olijven.
  6. Laat dit alles ruim een uur sudderen, zodat het vlees en de aardappels goed gaar zijn. Als het na een uurtje nog niet klaar is laat het dan nog op laag vuur door sudderen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met aardappels en gehaktballetjes

Deze tajine met aardappels en gehaktballetjes bestaat uit heerlijke rundergehaktballetjes met natuurlijk lekker veel kruiden om ze goed op smaak te brengen. Hierna gebruiken we ook 8 grote aardappels en veel groenten om er een complete, gezonde maar vooral overheerlijke tajine van te maken.

Het kruiden van het gehakt doe je op gevoel. Ben je bang dat je te veel kruiden gebruikt? Begin dan met een kleine hoeveelheid. Je kunt, wanneer de tajine eenmaal klaar is, alsnog wat kruiden erover strooien.

Deze tajine met aardappels en gehaktballetjes is voor ongeveer 4 personen. Als er kinderen mee eten zul je er wat meer porties uit kunnen halen.

Zoals altijd is een tajine lekker met vers brood. Als voorgerecht kun je een salade eten of een groentesoep wanneer het wat kouder is.

Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng de kruiden met een half glas (Nederlands theeglas) water in een schaaltje. Van elk kruid neem je ongeveer een theelepel.
  2. Meng nu je gehakt met wat paprikapoeder, kurkuma, kerrie, ras el hanout, komijn, gember, zout en fijngesneden verse peterselie (en een scheutje olijfolie). Maak hier nu balletjes van. Deze bak je even bruin in een pan, ze hoeven nog niet gaar te zijn, dit is alleen om ze kleurtje en korstje te geven.
  3. Terwijl je gehaktballen een kleurtje krijgen kun je de groenten en aardappels snijden. Snijd alles in blokjes of schijfjes, afhankelijk van het ingrediënt.
  4. Verwarm wat olie in de tajine en voeg de aardappelblokjes toe met wat zout en knoflook. Vermaal het bouillon blokje en voeg dit toe met de ui, paprika, champignons, courgette, tomaten, gehaktballetjes en peterselie.
  5. Nu roer je je water met kruidenmengsel nog eens door en giet je dit in de tajine.
  6. Na ongeveer anderhalf uur sudderen op laag vuur (met vlamverdeler eventueel) is je tajine klaar. Kijk voor het serveren of je vlees en aardappels goed gaar zijn.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met kip, amandelen, rozijnen en nog meer lekkers

Deze tajine met kip, amandelen, rozijnen, flespompoen en nog veel meer lekkers zit vol met smaak.

Door de pompoen krijg je een gezellig herfstgevoel. Samen vormen de ingrediënten een lekker zoet gerecht, met wat extra bite door de amandelen.

Hoe te serveren?

Om de maaltijd helemaal compleet te maken serveer je deze tajine met vers gebakken brood en eventueel een simpele salade.

tajine met kip
Tajine met kip, amandelen, rozijnen en nog meer lekkers
Recept Afdrukken
tajine met kip
Tajine met kip, amandelen, rozijnen en nog meer lekkers
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Verwarm wat (olijf)olie in de tajine.
  3. Bak de ui en knoflook in de olie. Voeg na een paar minuten de kippenpoten en de helft van de kruiden toe.
  4. Zodra de kip bruin gebakken is voeg je wat water toe, tot de kip iets onder water staat.
  5. Voeg 1 bouillonblokje toe en laat de tajine een half uur pruttelen op laag vuur.
  6. Snijd de aardappels in grote stukken en voeg dit toe aan de tajine. Voeg ook de andere helft van de kruiden toe en het tweede bouillonblokje.
  7. Snijd de pompoen in stukken en voeg deze 10 minuten na de aardappelen toe. Ook de rozijnen en kikkererwten kunnen er nu bij. Laat dit alles 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  8. Ondertussen bak je de amandelen in wat olie in een koekenpan, doe dit tot de geur goed vrij komt.
  9. Wanneer de tajine klaar is serveer je dit rechtstreeks of op een grote schaal. Verspreid de amandelen over het gerecht en serveer met vers brood.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met kefta en ei

Kefta is rundergehakt waaraan peterselie, koriander en verschillende kruiden zijn toegevoegd. Natuurlijk kun je het beste verse peterselie en koriander gebruiken, deze geven namelijk veel meer smaak waardoor je tajine met kefta en ei overheerlijk zal zijn.

In dit recept voor een tajine met kefta en ei maken we balletjes van de kefta, hierdoor kun je het vlees makkelijk verdelen tussen je familieleden of gasten en het ziet er ook nog eens gezellig uit.

De eieren geven een zachte smaak aan het gerecht, deze worden ook in de tajine bereid, gedurende de laatste 15 minuten. Zo heb je dus een complete maaltijd met vlees, eieren en groenten (tomaten en ui).

Deze tajine is erg lekker met vers brood, dit kun je bij een bakker halen of natuurlijk zelf maken. Ook een verse salade past er perfect bij, neem hiervoor je favoriete sla en voeg hier verschillende groenten aan toe.

Het voordeel is dat je dit gerecht helemaal naar je smaak kunt maken door het toevoegen van meer of minder kruiden.

Dit is een recept van L.Djelloulsmir.

tajine met kefta en ei
tajine met kefta en ei

tajine met kefta en ei
Tajine met kefta en ei
Recept Afdrukken
tajine met kefta en ei
Tajine met kefta en ei
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Neem de helft van de peterselie en koriander. Snijd dit zo fijn mogelijk en meng dit met het gehakt.
  2. Voeg koriander, peper, zout, gemalen gember en paprikapoeder toe aan het gehakt. Je kunt ook een beetje ras el hanout toevoegen.
  3. Kneed het gehakt nu terwijl je wat paneermeel toevoegt.
  4. Verwarm wat olie in de tajine.
  5. Terwijl de olie warm wordt maak je balletjes van het gehakt en snijd je de ui fijn. Leg deze in de tajine.
  6. Wanneer de balletjes gehakt van alle kanten bruin zijn kun je de tomaten toevoegen en een klein laagje water.
  7. Nu kun je de rest van de peterselie, koriander en de andere kruiden toevoegen aan de tajine.
  8. Zorg ervoor dat alles goed doorgeroerd is. Zet de deksel op de tajine en zet het vuur laag. Laat je tajine zo'n 20 minuten sudderen.
  9. Na 20 minuten breek je de eieren boven op het gehakt. Voeg ook wat peper en zout naar smaak toe.
  10. Laat alles nog eens 15 minuten sudderen, met de deksel erop.
  11. Je tajine met kefta en ei is nu klaar! Serveer je gerecht met vers brood en een frisse salade.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe