Begin met het koken van de aardappels. Ze moeten goed gaar zijn zodat je deze hierna met een vork kunt pureren.
Snijd ondertussen de sjalot fijn.
Meng de eieren, tonijn, gesneden sjalot, harissa en kruiden goed met elkaar.
Wanneer de aardappels gaar zijn pureer je deze met een vork. Er mogen gerust nog wat stukjes inzitten. Voeg ook hier wat kruiden aan toe.
Verwarm ondertussen de olie in een diepe pan.
Maak een cirkel van de gepureerde aardappels op een blad brick deeg. Voeg hier 3 à 4 eetlepels van je eieren / tonijn mengsel aan toe.
Vouw nu de boven en onderkant dicht, en hierna de rechter en linker kant.
Leg een nieuw blad brick deeg op je dichtgevouwen brick. Draai dit alles in één keer om zodat je dichtgevouwen brick op het nieuwe vel komt te liggen, zonder dat alles eruit loopt. Vouw nu het tweede blad ook dicht.
Leg je brick voorzichtig in de hete olie, en draai deze om zodra het deeg een goudbruin kleurtje krijgt. Binnen een paar minuten is je brick gaar.
Neem een bord met daarop 1 of meerdere vellen keukenrol papier, leg hier je bereide brick op, en leg hier bovenop weer keukenrol. Dit neemt een deel van de olie op.