Kip kokos tajine
Een leuke tajine variatie met kip en kokos, het uitproberen zeker waard!
Porties Prep Tijd
2Personen 10Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50Minuten 60Minuten
Porties Prep Tijd
2Personen 10Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50Minuten 60Minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid de kip met peper en zout.
  2. De olie samen met de kerrie opwarmen in de tajine, hierin de ui en geperst knoflook teentje aanbraden (ongeveer 10 minuten op middelmatig vuur).
  3. In deze saus de kip blokjes toevoegen en bakken tot ze wit zijn.
  4. Daarna de tomaten, tomatenpuree, suiker en kokosmelk toevoegen. Dit in een gesloten tajine 30 tot 40 minuten laten bakken op klein vuur. (Regelmatig doorroeren)
  5. Op het laatst eventueel wat vers gescheurde blaadjes basilicum toevoegen.
Notities

Lekker met rijst en erwtjes of een frisse salade.
Het is ook mogelijk om een rode paprika of wat courgette blokjes in de tajine toe te voegen.

Bij grotere hoeveelheden gebruik ik ipv een blikje tomatenpuree pasta saus met wat kruiden.

Als ik kokosmelk over heb vries ik dit altijd in. Wanneer je dit in een zakje voor ijsblokjes doet kun je het per kleine portie gebruiken.