Tajine abrikozentaart met amandelen uit de oven
Een verrassend dessert uit de tajine, met abrikozen, amandelen, amaretto en een heerlijke toef slagroom! Bij het maken van een dessert of taart denk je in eerste instantie niet aan een tajine, maar dat is zeker wel mogelijk.
Porties
1 taartvoor 8-10 personen
Porties
1 taartvoor 8-10 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Voorbereiding deeg: Meng de boter en suiker in een mixer/keukenmachine tot een romige massa. Voeg de eieren toe en daarna al zevend het meel. Bebloem je werkblad en deegroller en rol het een beetje uit zodat je de bodem van de tajine makkelijker kan bekleden. Ongeveer 6 mm dik, en een opstaand randje. Verwarm de oven alvast voor op 190 graden
  2. Voor de vulling: Abrikozen wellen in ongeveer 2 dl amaretto (ongeveer half uur) en daarna in apart steelpannetje aan de kook brengen tot de abrikozen zachter zijn. Niet papperig! Week 2 gelatine blaadjes in water tot ze zacht zijn en voeg toe aan het warme amaretto / abrikozen mengsel. Haal van het vuur af en blijf even roeren met houten lepel totdat het goed verdeeld is.
  3. Doe het mengsel op het deeg in de tajine en zet het met de deksel er op in de oven*. Bak in zo’n 80 minuten de taart. * let dus op de hoogte van de tajine, zie in de omschrijving. Desnoods halverwege de deksel/hoed er af nemen en de onderpan hoger in de oven zetten. Laat afkoelen en garneer met amandelschaafsel. Als je zelf amandelen hakselt, doe er dan niet teveel op. Want amandelen kunnen dan teveel overheersen bij het kauwen. Serveer met slagroom en amaretto naar wens. Geniet er van!