Porties | Prep Tijd |
2 Personen | 65 Minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
40 Minuten | 15 Minuten |
|
|
|
Tajine met de heerlijke vis kabeljauw, met een zoet staartje namelijk sinaasappel.
|
- 100 Gram Spercie boontjes Voorgekookt
- 100 Gram Worteltjes Voorgekookt
- 1 Stuk Sinaasappel
- 0,5 Envlopje Safraan
- 1 Scheut Citroengras olie Olijf mag ook
- Peper
- Zout
- 100 ml Groente bouillon
- 300 gr Kabeljauw
- Rasp de sinaasappel en schil hem daarna goed af. Snijd de sinaasappel in schijven van ongeveer 1 cm dik.
- Doe de groente bouillon, olijfolie, saffraan en 1 eetlepel sinaasappel rasp in de tajine en verwarm deze.
- Bestrooi de kabeljauw met peper en zout, aan beide zijden en leg deze in de hete bouillon. Leg op de kabeljauw de schijven sinaasappel en sluit te tajine.
- Afhankelijk van de dikte van de kabeljauw de tajine op middelhoog vuur laten staan tot deze gaar is. Draai de vis eenmaal om als deze bijna gaar is. Dat was in mijn geval na ongeveer 40 minuten
- Voeg op het laatst de boontjes en worteltjes toe.
Dit is lekker met een gepofte, zoete aardappel. Echter ook lekker met gewone oven frietjes, voor de lazy-sunday 😉
Je kunt de groente bouillon ook vervangen door vis bouillon, dit vind ik persoonlijk echter te overheersend.
Naar smaak kun je ook eerst een rode ui en een teentje knoflook fruiten voor het toevoegen van de bouillon.
De saffraan kan ook vervangen worden door een half theelepeltje kurkuma met een snufje kaneel.
De sinaasappel komt oorspronkelijk uit Spanje en is een zeer populaire vrucht die behoort tot de categorie citrusvruchten. De sinaasappel bevat van alle citrusvruchten (dus limoen, citroen, mandarijn, grapefruit) de meeste Vitamine C. In het vruchtvlees van de sinaasappel zitten veel vezels, deze zijn goed voor de spijsvertering. Ook bevat de sinaasappel veel calcium, dit is goed voor sterke botten. De anti oxidanten in de sinaasappel verkleinen de kans op hart- en vaatziekten.
Kabeljauw
De kabeljauw is één van de meest gezonde vissoorten om te eten en is vrij mager. Natuurlijk bevat de kabeljauw vetten, maar deze heeft het lichaam nodig. De kabeljauw behoort samen met de mosselen, garnalen en tong tot de meest magere vissoorten. In kabeljauw zitten veel belangrijke stoffen voor de mens, onder andere Omega 3, Vitamine A, B2, B12 en Vitamine D.
Op zoek naar nog meer heerlijke ramadan recepten? Zie: www.ramadanrecepten.nl
Ik mis in dit gerecht de hoeveelheid kabeljauw
Hai Ria,
300 gram staat er 🙂